שבוע שעבר נסעתי לירושלים, לבקר את המשפחה.
לא הייתי שם שלושה חודשים.
תמיד יש תירוצים: אמסטרדם ותאילנד וצינון טורדני שלא ממש עובר, ועבודה ועוד קצת עבודה וחברים ואולי גם לקפוץ לחדר כושר אחרי כל כך הרבה זמן.
והביקור נדחה ונדחה ונדחה, עד ליום שישי האחרון, בו סוף סוף הרחקנו עד ירושלים.
לא יכולתי לבוא בידיים ריקות. בכל זאת, שלושה חודשים.
אימא ביקשה משהו עם שוקולד, אבל שלא יהיה עם קרם או קצפת.
אחת האחיות ביקשה שיהיה פרווה.
וזכרתי שהעוגה צריכה לשרוד שלוש תחנות לפני שהיא מגיעה לבית של אימא.
אז הלכתי על עוגה פשוטה אבל טעימה. משהו בין בראוניז לעוגת שוקולד, כששמן מחליף את החמאה, ואבקת סוכר מחליפה את הקרם או הקצפת.
מעט עבודה, מעט אפייה, ותוך שעה יש עוגה שוקולדית עשירה, שמתאימה גם לקפה של אחר הצהריים וגם לאירועים חגיגיים יותר.
עוגת שוקולד
150 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס שמן (120 מ"ל)
4 כפות סוכר
4 ביצים
2 כפות קקאו
3 כפות קמח
סוכר וניל
איך מכינים את זה
- מחממים תנור ל180 מעלות.
- ממיסים שוקולד ושמן בבאן מרי או במיקרוגל (פולסים של 30 שניות) עד שכלהשוקולד נמס.
- טורפים את הביצים עד לתערובת בהירה ומעט תפוחה.
- מוסיפים לתערובת הביצים את הסוכר והוניל.
- מאחדים בין תערובת השוקולד לתערובת הביצים.
- מוסיפים קקאו וקמח ומערבבים מעט, עד שהם נטמעים בתערובת.
- מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים 20-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
- מצננים צינון מלא בטמפרטורת החדר ומאחסנים במקרר. מפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.
- העוגה פשוט מתחננת לתוספת של קפה או אלכוהול. היות והייתי צריכה לדאוג שהעוגה תהיה פרוה (מה שפוסל אייריש קרים) ושהדייר השני לא אוהב קפה נאלצתי לוותר. בכל מקרה, אם אין לכם מגבלות כאלו, ממליצה להוסיף שוט של אספרסו או ליקר קפה.
- רוצים להכין את העוגה לפסח? תמירו את הקמח בשקדים טחונים.
- לעוגה חגיגית יותר – מחליפים את אבקת הסוכר בקצפת (200 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת עם חצי כוס חלב וחצי חבילת אינסטינקט פודינג בטעם הרצוי), מזלפים תלוליות קטנות של קצפת על כל העוגה ומעל מגרדים שוקולד.
- בתאבון!