בראוניז ממתקים, או תענוג קטן ומושחת

יאממ

זוכרים את הפרויקט של מנטקה? ההוא שבכל חודש הבלוגרים מקבלים חומר גלם וצריכים להכין משהו שמכיל אותו?

חמאה וסוכר

זה בסדר, גם אני בקושי זוכרת כבר.

מעורבב

אחרי פרויקטים מוצלחים שהביאו לכם בריוש סלק, טורט בירה וטארטלטים עם טופי בוטנים, הגיעו כמה חודשים של שממה.

ביצים

כן כן. פספסתי את חודש הג'ינג'ר, חודש התמרים ואפילו חודש הפקאן.

טרוף

אבל כשהודיעו כי חומר הגלם לפרויקט החודש הוא ממתקי שוקולד, כבר לא יכולתי לעמוד בפיתוי.

קמח

כבר דמיינתי לי בלילת בראוניז אלכוהולית ושוקולדית, עם גבעה קטנה של ממתקים, מכל הבא ליד.

מתקדם

ניצלתי ארוחת ערב עם חברות, עברתי בסופר לפני כן וקניתי את הממתקים שהיו במבצע, ויאללה לעבודה.

קקאו

 

בזמן שהלזניה הייתה בתנור קצצנו ועירבבנו, וכשהלזניה שהכנו הייתה מוכנה, זרקנו את הבראוניז לתנור.

קוצצים שוקולד

הם היו מוכנים בדיוק כשסיימנו לאכול. נתנו להם להתקרר קצת, ואז אכלנו.

לפני האפייה

חברה שלי אמרה, שזאת הסיבה שיש קיבה נפרדת לקינוחים 🙂

אחרי האפייה

ולפני שאתם רצים להכין, לכו לראות מה שאר הבלוגרים הכינו לאתגר באתר של מנטקה

בראוניז ממתקים
50 גרם חמאה רכה
כוס סוכר (120 גרם)
כף קפה מגורען, מהולה במעט מים חמים
2 ביצים
40 גרם קקאו
3/4 כוס קמח (100 גרם)
30 מ"ל בייליס (או כל ליקר שאוהבים)
200 גרם ממתקי שוקולד (אני השתמשתי במקופלת, קיט קט, אגוזי, טעמי, עדשים וכיף כיף)

איך מכינים את זה

  1. מחממים תנור ל170 מעלות.
  2. בקערה עם מטרפה ידנית טורפים חמאה וסוכר.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה וטורפים עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
  4. מוסיפים את הקמח.
  5. מוסיפים את הקפה, האלכוהול והקקאו ומערבבים קלות
  6. קוצצים גס את כל הממתקים
  7. מחלקים את הבלילה בין תבניות מאפינס משומנות, וממלאים כחצי מכל שקע.
  8. מעל כל בראוני מפזרים בנדיבות מתערובת הממתקים.
  9. אופים 20-30 דקות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.

בראוניז ממתקים

עוד קצת חפירות
• אני החלטתי לאפות בתבניות מאפינס, ויצאו לי 12 יחידות. באותה מידה ניתן לאפות בתבנית 20X30, אבל זמן האפייה מעט יתארך.
• אפשר ואפילו רצוי להתפרע עם הממתקים. אפשר סוג אחד ואפשר המון. אני פשוט קניתי את מהנ שהיה במבצע בסופר.
• אם מכינים לילדים כדאי לוותר על הקפה והאלכוהול.
• מאחסנים במקרר, רצוי להוציא חצי שעה לפני האכילה

פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized, קינוחים וממתקים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על בראוניז ממתקים, או תענוג קטן ומושחת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s