זוכרים את הפרויקט של מנטקה? ההוא שבכל חודש הבלוגרים מקבלים חומר גלם וצריכים להכין משהו שמכיל אותו?
זה בסדר, גם אני בקושי זוכרת כבר.
אחרי פרויקטים מוצלחים שהביאו לכם בריוש סלק, טורט בירה וטארטלטים עם טופי בוטנים, הגיעו כמה חודשים של שממה.
כן כן. פספסתי את חודש הג'ינג'ר, חודש התמרים ואפילו חודש הפקאן.
אבל כשהודיעו כי חומר הגלם לפרויקט החודש הוא ממתקי שוקולד, כבר לא יכולתי לעמוד בפיתוי.
כבר דמיינתי לי בלילת בראוניז אלכוהולית ושוקולדית, עם גבעה קטנה של ממתקים, מכל הבא ליד.
ניצלתי ארוחת ערב עם חברות, עברתי בסופר לפני כן וקניתי את הממתקים שהיו במבצע, ויאללה לעבודה.
בזמן שהלזניה הייתה בתנור קצצנו ועירבבנו, וכשהלזניה שהכנו הייתה מוכנה, זרקנו את הבראוניז לתנור.
הם היו מוכנים בדיוק כשסיימנו לאכול. נתנו להם להתקרר קצת, ואז אכלנו.
חברה שלי אמרה, שזאת הסיבה שיש קיבה נפרדת לקינוחים 🙂
ולפני שאתם רצים להכין, לכו לראות מה שאר הבלוגרים הכינו לאתגר באתר של מנטקה
בראוניז ממתקים
50 גרם חמאה רכה
כוס סוכר (120 גרם)
כף קפה מגורען, מהולה במעט מים חמים
2 ביצים
40 גרם קקאו
3/4 כוס קמח (100 גרם)
30 מ"ל בייליס (או כל ליקר שאוהבים)
200 גרם ממתקי שוקולד (אני השתמשתי במקופלת, קיט קט, אגוזי, טעמי, עדשים וכיף כיף)
איך מכינים את זה
- מחממים תנור ל170 מעלות.
- בקערה עם מטרפה ידנית טורפים חמאה וסוכר.
- מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה וטורפים עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
- מוסיפים את הקמח.
- מוסיפים את הקפה, האלכוהול והקקאו ומערבבים קלות
- קוצצים גס את כל הממתקים
- מחלקים את הבלילה בין תבניות מאפינס משומנות, וממלאים כחצי מכל שקע.
- מעל כל בראוני מפזרים בנדיבות מתערובת הממתקים.
- אופים 20-30 דקות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
עוד קצת חפירות
• אני החלטתי לאפות בתבניות מאפינס, ויצאו לי 12 יחידות. באותה מידה ניתן לאפות בתבנית 20X30, אבל זמן האפייה מעט יתארך.
• אפשר ואפילו רצוי להתפרע עם הממתקים. אפשר סוג אחד ואפשר המון. אני פשוט קניתי את מהנ שהיה במבצע בסופר.
• אם מכינים לילדים כדאי לוותר על הקפה והאלכוהול.
• מאחסנים במקרר, רצוי להוציא חצי שעה לפני האכילה
מקסים 🙂