טארטלטים עם קרם שקדים ותותים

יאממ3

כשהייתי קטנה, בכל יום לאחר בי הספר, הייתי הולכת לסבתא כדי לאכול אצלה ארוחת צהריים.

סבתא תמיד הקפידה על הסדר הנכון של האוכל. מרק למנה ראשונה, אחר כך מנה עיקרית המורכבת מבשר ופחמימה.בצק בהכנה

ולבסוף קינוח.

בצק

בקיץ, הקינוח היה חצאי מלון קטנים ומתוקים.עם הקרם

בחורף, בחורף הקינוח היה או קיווי, או תותים.

עם התותים

אני חייבת לציין שלא הייתה לי העדפה מיוחדת, שכן גם קיווי וגם תותים הם הפירות האהובים עלי בחורף.

אבל עד היום, קערה קטנה עם תותים שמעליהם זורים מעט סוכר, זה קינוח מצוין לסיים ארוחה.

אפוי

אבל חודש התותים הגיע במנטקה, ועד כמה שרציתי, הבנתי שכדאי שאני אכין משהו קצת יותר מתוחכם מסתם קערה עם תותים חתוכים.יאממי

רוצים עוד מתכונים עם תותים? רוצו לבדוק מה הכינו שאר הבלוגרים במנטקה.

 

טארטלטים עם קרם שקדים ותותים

בצק:

150 גר` קמח

2 כפות סוכר

קורט מלח

100 גר` חמאה קרה חתוכה לקוביות

4 כפות מים קרים

קרם שקדים:

100 גרם שקדים טחונים

100 גרם חמאה

80 גרם סוכר

כפית תמצית וניל

כף ליקר שקדים (אני השתמשתי בדיסארונו)

ביצה

50 גרם תותים חתוכים לקוביות קטנות

איך מכינים את זה:

בצק

מעבדים את כל החומרים במיקסר או במעבד מזון. קורצים מהבצק כדורים קטנים, משטחים אותם בידיים ומרפדים תבניות שקעים. מניחים את התבניות בפריזר עד לשימוש.

מלית

מעבדים את כל החומרים באותו מעבד מזון או מיקסר (אין צורך לשטוף את הכלי).

הרכבה

  1. מחממים תנור ל175 מעלות
  2. ממלאים כל שקע בקרם שקדים עד למחציתו
  3. מניחים 2-3 קוביות תותים בצורה חופשית (הם ישקעו מעט במהלך האפייה)
  4. אופים 15-17 דקות, עד שהבצק מזהיב והמלית יציבה.

יאממ2

עוד קצת חפירות

  • לא בא לכם תותים? תחליפו בפטל, דובדבנים, תערובת של פירות יער, חתיכות שוקולד מריר. הכל הולך.
  • אפשר כמובן, להכין כטארט גדול ולא כטארטלטים, אבל זמן האפייה יתארך.
  • יוצאים 28 טארטלטים קטנים (תבנית של מיני מאפינס). קרם השקדים לעומת זאת, מספיק לכמות כפולה, אז אפשר להכין בנוסף טארט גדול (או פשוט להכין כמות כפולה של בצק)
פוסט זה פורסם בקטגוריה פאי, קינוחים וממתקים, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על טארטלטים עם קרם שקדים ותותים

  1. zoe הגיב:

    מה רע בתותים עם סוכר?
    ממש חשבתי גם להכין משהו בסגנון של הטארטלטים שלך.. מרגיש לי טעים 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s