כשהייתי קטנה, בכל יום לאחר בי הספר, הייתי הולכת לסבתא כדי לאכול אצלה ארוחת צהריים.
סבתא תמיד הקפידה על הסדר הנכון של האוכל. מרק למנה ראשונה, אחר כך מנה עיקרית המורכבת מבשר ופחמימה.
ולבסוף קינוח.
בקיץ, הקינוח היה חצאי מלון קטנים ומתוקים.
בחורף, בחורף הקינוח היה או קיווי, או תותים.
אני חייבת לציין שלא הייתה לי העדפה מיוחדת, שכן גם קיווי וגם תותים הם הפירות האהובים עלי בחורף.
אבל עד היום, קערה קטנה עם תותים שמעליהם זורים מעט סוכר, זה קינוח מצוין לסיים ארוחה.
אבל חודש התותים הגיע במנטקה, ועד כמה שרציתי, הבנתי שכדאי שאני אכין משהו קצת יותר מתוחכם מסתם קערה עם תותים חתוכים.
רוצים עוד מתכונים עם תותים? רוצו לבדוק מה הכינו שאר הבלוגרים במנטקה.
טארטלטים עם קרם שקדים ותותים
בצק:
150 גר` קמח
2 כפות סוכר
קורט מלח
100 גר` חמאה קרה חתוכה לקוביות
4 כפות מים קרים
קרם שקדים:
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם חמאה
80 גרם סוכר
כפית תמצית וניל
כף ליקר שקדים (אני השתמשתי בדיסארונו)
ביצה
50 גרם תותים חתוכים לקוביות קטנות
איך מכינים את זה:
בצק
מעבדים את כל החומרים במיקסר או במעבד מזון. קורצים מהבצק כדורים קטנים, משטחים אותם בידיים ומרפדים תבניות שקעים. מניחים את התבניות בפריזר עד לשימוש.
מלית
מעבדים את כל החומרים באותו מעבד מזון או מיקסר (אין צורך לשטוף את הכלי).
הרכבה
- מחממים תנור ל175 מעלות
- ממלאים כל שקע בקרם שקדים עד למחציתו
- מניחים 2-3 קוביות תותים בצורה חופשית (הם ישקעו מעט במהלך האפייה)
- אופים 15-17 דקות, עד שהבצק מזהיב והמלית יציבה.
עוד קצת חפירות
- לא בא לכם תותים? תחליפו בפטל, דובדבנים, תערובת של פירות יער, חתיכות שוקולד מריר. הכל הולך.
- אפשר כמובן, להכין כטארט גדול ולא כטארטלטים, אבל זמן האפייה יתארך.
- יוצאים 28 טארטלטים קטנים (תבנית של מיני מאפינס). קרם השקדים לעומת זאת, מספיק לכמות כפולה, אז אפשר להכין בנוסף טארט גדול (או פשוט להכין כמות כפולה של בצק)
מה רע בתותים עם סוכר?
ממש חשבתי גם להכין משהו בסגנון של הטארטלטים שלך.. מרגיש לי טעים 🙂