לפני כמה זמן ראיתי באינסטגרם תמונה של עוגיות חצי חצי. חצי עוגיה בהירה עם שבבי שוקולד מריר, וחצי עוגיה כהה עם שבבי שוקולד לבן.
החלטתי שאני חייבת להכין כאלו גם, כי הצורה החמודה שלהם פשוט שבתה אותי.
חוצמזה, כמה קשה זה כבר יכול להיות?
מפה לשם, לקחתי את מתכון העוגיות הקבוע שלי, וחילקתי את הבצק ל2 חלקים.
לחצי הוספתי קקאו ושבבי חמאת בוטנים, ולחצי השני הוספתי חמאת בוטנים ושבבי שוקולד.
יצאו עוגיות יפות, חמודות, ובעיקר – טעימות בטירוף!
אין לכם שבבי חמאת בוטנים? החליפו בשבבי שוקולד לבן. התוצאה לא פחות חמודה.
עוגיות חצי חצי
100 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
ביצה
תמצית וניל
מעט מלח
כוס ורבע קמח
3 כפות שיבולת שועל דקה
10 גרם אבקת אפייה
כף גדושה חמאת בוטנים
2 כפיות קקאו
60 גרם שוקולגד מריר קצוץ
60 גרם שבבי חמאת בוטנים
איך מכינים את זה
- מערבבים עם כף עץ את החמאה ו2 סוגי הסוכר.
- מוסיפים את הביצה, המלח והוניל, וטורפים היטב.
- מוסיפים את הקמח, שיבולת השועל ואבקת האפייה ומערבבים קלות, עד שהקמח נטמע.
- מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים.
- לחלק אחד מוסיפים קקאו ואת שבבי החמאת בוטנים, ומערבבים.
- לחלק השני מוסיפים את חמאת הבוטנים ואת השוקולד הקצוץ.
- מגלגלים כל חלק לנקניק ארוך מצמידים את שני החלקים אחד לצד השני, ומעצבים לצורת עיגול (כמו בתמונות)
- עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לפריזר ל15 דקות.
- מחממים תנור ל175 מעלות.
- מוציאים את גליל העוגיות הקר מהפריזר, ופורסים לפרוסות בעובי חצי סנטימטר בערך.
- אופים 12-15 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ומעט מזהיבות.
- מצננים 10 דקות (אחרת העוגיות עוד רכות מדי) וזוללים.
עוד קצת חפירות
- כמו שכתבתי בהתחלה, ניתן להחליף את שבבי החמאת בוטנים בשבבי שוקולד לבן, ולהשמיט את חמאת הבוטנים מהבצק.
- אם בא לכם להיות יצירתיים, אפשר גם לעצב את הגליל לצורת מלבן, לקבלת עוגיות מרובעות.
- העוגיות אמנם נראות קצת מסובכות, אבל בפועל, להכין אותם דורש רק 5 דקות יותר מעוגיות שוקולד צ'יפס רגילות.
- העוגיות מושלמות ליום העצמאות, כשרוצים פינוק קליל לסיים איתו את הארוחה.