מאפינס שיבולת שועל ופטל

מאפינס שיבולת שועל ופטל

עוד חודש עבר, שוב הגיע האתגר החודשי של מנטקה

שיבולת שועל ויוגורט

והפעם – שיבולת שועל!!

נראה קצת מגעיל

לא השתתפתי די הרבה זמן (מי חשב על אבוקדו כחומר גלם??)

ובכללי אני פחות פעילה בתקופה האחרונה לצערי, אז לא יכולתי לפספס הזדמנות, בטח כשמדובר בשיבולת שועל.

עדיין - כמו דייסה

אני חייבת להודות – לשיבולת שועל נחשפתי רק בשנים האחרונות, כשאמא שלי התחילה להכין עוגיות גרנולה וגרנולה ביתית.

פטל!!

מאז שגיליתי אותה, יוצא לי לשלב אותה לא מעט בקינוחים – בעיקר במאפינס או מאפים מלוחים למיניהם.

פטל מקומח

המאפינס שאני מביאה לכם הפעם פשוט מושלמים – הם בריאים, אפילו דלים בקלוריות (יחסית). מתוקים, מכילים פטל, ומושלמים בשביל ארוחת בוקר או נשנוש.

מערבבים

אז יאללה, למה אתם מחכים?

לפני אפייה

בא לכם משהו שיבולת שועלי אחר? לכו לבדוק מה שאר הבלוגרים הכינו החודש במנטקה.

מאפינס שיבולת שועל ופטל

כוס שיבולת שועל דקה (60 גרם)

גביע רסק תפוחים (113 גרם)

ביצה

200 מ"ל יוגורט

חצי כוס סוכר חום (70 גרם)

כוס קמח (140 גרם)

10 גרם אבקת אפייה

מלח

150 גרם פטל קפוא + כף קמח

איך מכינים את זה

  1. מחממים תנור ל175 מעלות, ומשמנים תבנית שקעים
  2. מערבבים בקערה יוגורט ושיבולת שועל.
  3. מוסיפים ביצה, סוכר ורסק תפוחים, ומערבבים לבלילה אחידה.
  4. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים מעט, עד שהקמח נטמע.
  5. בקערה נפרדת מערבבים את הפטל ביחד עם הקמח (למניעת השקיעה של הפטל לתחתית)
  6. מוסיפים את הפטל לתערובת ומערבבים קלות.
  7. מחלקים לתבנית השקעים, ואופים 20-25 דקות, עד שהמאפינס תפוחים ויציבים.

אחרי אפייה

 

עוד קצת חפירות

  • אין בעיה להקפיא, ופשוט להפשיר ערב לפני במקרר, או כשעתיים בטמפרטורת החדר.
  • אפשר להחליף את הפטל בכל פרי אחר שאוהבים
  • אפשר להחליף גם בשוקולד צ'יפס – אבל אז עניין הבריאות קצת מפספס את הנקודה.
פוסט זה פורסם בקטגוריה מאפים ולחמים, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s