במזג האויר החם תמיד מתחשק קינוח קריר.
אני, שבדרך כלל מתמוגגת מאושר למראה עוגות שמרים חמימות או פונדנט שוקולד לוהט, מעדיפה בהרבה גלידות ומוסים בקיץ.
ומה יותר טוב מאשר מוס שוקולד מריר וקר?
וכדי לשדרג, מגישים את המוס בתחתית מרנג מתפצפצת בטעם קפה.
הקינוח שמתקבל כל כך יפה. המתיקות של המוס מאזנת את המרירות של הקפה, וביחד נוצר המרענן הרשמי שלכם 🙂
פבלובות קפה עם מוס שוקולד בייליס
פבלובות:
2 חלבונים
60 גרם סוכר
60 גרם אבקת סוכר
10 גרם סוכר וניל
כפית תמצית קפוצ'ינו / כפית קפה נמוס מהולה במעט מים רותחים
מוס שוקולד בייליס:
2 חלמונים
150 גרם שוקולד מריר
3 כפות חלב
2 כפות ליקר בייליס
250 מ"ל שמנת מתוקה
לקישוט:
פקאנים קצוצים (לא חובה)
איך מכינים את זה
פבלובות
- מחממים תנור ל150 מעלות
- מקציפים חלבונים עד שנוצר קצף לבן
- מוסיפים בהדרגה את הסוכר, סוכר הוניל ואבקת הסוכר, עד שנוצר קצף יציב מאוד (7-8 דקות)
- מוסיפים את הקפה ומקפלים לתוך הקצף.
- מזלפים קעריות קטנות באופן חופשי (אפשר גם לצייר עיגול על נייר האפייה ולהוך אותו). מהקצף שנשאר מזלפים נשיקות.
- אופים שעה ורבע, עד שהפבלובות יציבות למגע, ומתנתקות בקלות מנייר האפייה.
- שומרים בקופסא אטומה עד השימוש
מוס שוקולד
- ממיסים את השוקולד המריר (במיקרוגל או בבאן מארי) ומצננים מעט
- טורפים את החלמונים עם החלב והבייליס, ומוסיפים את התערובת לתוך השוקולד המומס
- מקציפים את השמנת המתוקה עד למרקם יוגורט (כמעט יציב)
- מעבירים שליש מהקצפת לתוך השוקולד ומקפלים, עושים כך גם אם שאר הקצף, עד לקבלת מוס חלב.
- מאחסנים במקרר עד השימוש
הרכבה
מזלפים את המוס בתוך קעריות המרנג, ומקשטים בפקאנים.
עוד קצת חפירות
- אפשר כמובן לזלף פבלובה אחת גדולה במקום פבלובות אישיות
- אפשר להחליף את הקפוצ'ינו בכפית של קקאו, לקבלת פבלובות שוקולד, או פשוט לוותר על הקפה (כפי שניתן לראות באחת התמונות, אני זילפתי כמה פבלובות לבנות לפני שהוספתי את הקפה, לטובת הדייר השני)
- אפשר להחליף את הבייליס בויסקי, או להשמיט
- עדיף לשמור את הפבלובות והמוס בנפרד, ולהרכיב סמוך לזמן ההגשה
- לקראת חג שבועות הקרב – אפשר להחליף את המוס שוקולד ובקרם גבינה (כמו זה למשל)
- חג שמח!