קוביות וניל וחברים

טעים

אז, זוכרים שהיה חג שבועות?

חג שבועות, הוא החג הכי קדוש במשפחה שלי (שמורכבת רק מבנות)שכבת עוגיות

תפריט הקישים סלטים פשטידות מאפים פסטות לזניות מתוכנן כבר שבועות מראש.ממ קרם וניל

והקינוחים, אחח הקינוחים.

לא יכול לעבור חג מבלי שיהיו לפחות 3 או 4 עוגות שונות.קרם וניל

ואחותי כבר התנדבה להכין עוגת גבינה וטירמיסו אלוהי.יאמאי

אז אני החלטתי להיות אחראית על הקינוח הלא גבינתי, מה שבא בדיוק בזמן עם פרוייקט החודש של מנטה – וניל!

אני הכנתי קוביות וניל וחברים, שזה אומר קוביות של בצק עוגיות, קרם וניל, עוגיות חיוכים ובראוניז.חיוכים

דיאטטי? לאבראוניז

שבועותי במיוחד? לאאחרי אפייה

טעים? לגמריי כן!זה לא הייתי אני

רוצים לראות עוד מתכונים עם וניל? לכו תראו מה השאר הכינו

קוביות וניל וחברים

שכבת בצק עוגיות:

40גרם סוכר חום

30גרם סוכר לבן

2 כפות שמן זית

כפית תמצית וניל

ביצה

כוס קמח לבן (140 גרם(

60 גרם שוקולד מריר קצוץ

קרם וניל:

200 מ"ל שמנת חמוצה

2 ביצים

10 גרם סוכר וניל

רבע כוס סוכר

עוגיות וניל:

חבילה של עוגיות חיוכים בטעם וניל

בראוניז:

2 ביצים

50 גרם חמאה רכה

כוס סוכר לבן

2 כפות בייליס

כפית תמצית וניל

40 גרם קקאו

3/4 כוס קמח

איך מכינים את זה:

עוגיות

מערבבים את 2 סוגי הסוכר ביחד עם השמן זית והביצה, מוסיפים תמצית וניל. מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים קלות. לבסוף מוסיפים את השוקולד ומצננים במקרר.

קרם וניל

טורפים את כל החומרים לבלילה אחידה

בראוניז

טורפים חמאה, סוכר ווניל, עד לתערובת חלקה. מוסיפים את הביצים והבייליס וטורפים היטב עד שהתערובת נפוחה ובהירה. מוסיפים קמח וקקאו, ומערבבים קלות.

הרכבה

  1. מחממים תנור ל170 מעלות, ומשמנים תבנית מרובעת.
  2. משטחים תחילה את בצק העוגיות, ומהדקים באמצעות גב של כף או כוס.
  3. שופכים מעל את קרם הוניל
  4. את עוגיות החיוכים מפרידים, ומסדרים מעל הקרם כך ששכבת המילוי פונה למעלה (כמו בתמונות)
  5. שופכים את בלילת הבראוניז, ואופים 25-35 דקות, עד ששכבת הבראוניז יציבה.
  6. מצננים עד לטמפרטורת החדר, ואחר כך מכניסים למקרר.
  7. פורסים לקוביות לאחר שעתיים במקרר.

מבט מלמעלה

עוד קצת חפירות

  • מן הסתם, אפשר להכין כל שכבה בנפרד/לוותר על עוגיות החיוכים/להכין בעצמכם עוגיות וניל
  • מה שכן, לא הייתי מוותרת על קרם הוניל, הוא מאוד מוסיף!
  • מומלץ להוסיף לבראוניז מעט קפה (לצערי נאלצתי לוותר על כך עקב אנשים מוזרים שלא אוהבים קפה, ואתם יודעים שאני מדברת עליכם)
  • המתכון אמנם נראה ארוך, אבל כל שכבה לוקחת באמת כמה דקות, אז אין מה לפחד
  • בתאבון!
פוסט זה פורסם בקטגוריה קינוחים וממתקים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s