עוגת גבינה בציפוי שוקולד לבן וקפה

יאממ

עוגות גבינה.

איך שאני אוהבת עוגות גבינה.בצק

תמיד אפשר לגוון, לשנות, להפתיע.גבינה

ומה שכל כך טוב בעוגות גבינה, זה שהן סופגות באהבה כל טעם שתוסיפו להן.וסוכר

שוקולד? תמיד הולךביצים

תותים? פירות יער? דובדבנים? כמובן!

חלווה? חמאת בוטנים? גם עובדלפני האפייה

לא משנה מה תנסו, זה ייצא טעים בסוף.אחרי האפייה

הפעם החלטתי לקשט את העוגה שלי בציפוי של שוקולד לבן וקפה.גנאש

זה שילוב מאוד מוצלח בעיני. המתיקות המוגזמת של השוקולד הלבן מתאזנת עם טעמי הקפה המר, והתוצאה מצויינת.מצופה

העוגה יצאה מעולה. הבסיס פריך, המלית קרמית והגנאש מושחת במידה.

אמנם לצערי הרב אני לא אופה יותר מדי בזמן האחרון, אלא בעיקר אוכלת, אני שמחה שבכל זאת יצא לי להכין את העוגה הזאת ולשתף אתכם. מתכוונת לחזור למוטב ממש בקרוב!
מקושט

עוגת גבינה בציפוי שוקולד לבן וקפה

בסיס:

160 גרם ביסקויטים

50 גרם חמאה

2 כפות חלב

מלית:

650 גרם גבינה לבנה 9%

200 מ"ל שמנת חמוצה

180 גרם סוכר

10 גרם סוכר וניל

כף בייליס

3 ביצים

כף גדושה קמח

ציפוי:

200 גרם שוקולד לבן

150 מ"ל שמנת מתוקה

כף גדושה קפה נמס מהולה במעט מים רוצחים

איך מכינים את זה

בסיס

  1. מחממים תנור ל170 מעלות
  2. טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון.
  3. ממיסים את החמאה במיקרוגל בפולסים קצרים,עד שהיא נוזלית.
  4. מוסיפים את החמאה ואת החלב לתוך הבלנדר, ממשיכים לטחון עד לקבלת תערובת פירורית.
  5. משטחים את התערובת בתבנית באמצעות גב של כף או כוס, לשכבה אחידה.

מלית

  1. טורפים בקערה את הגבינות, השמנת, הבייליס והסוכר. מוסיפים את הביצים אחת אחת ולבסוף מוסיפים את הקמח.
  2. יוצקים את המלית על שכבת הביסקוויטים, ואופים כ-40 דקות, עד שהמלית מתייצבת אך לא אפויה מדי.
  3. מקררים לחלוטים לפני הציפוי

ציפוי

  1. מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה.
  2. מוסיפים את השוקולד הלבן, מחכים דקה ואז מערבבים היטב לקבלת גנאש חלק.
  3. יוצקים את הגנאש על העוגה וממתינים כעשר דקות, להתייצבות.
  4. בעזרת כפית יוצקים פסים של תערובת הקפה על הגנאש, ובאמצעות קיסם עושים צורות
  5. מקררים היטב לילה במקרר, פורסים ומגישיםיאממ2עוד קצת חפירות
    • אני השתמשתי בגבינה לבנה 9%, אבל גם גבינה של 5% וגם גבינה של 30% יעבדו כאן.
    • כפי שניתן לראות בתמונות, אני לא חיכיתי שהגנאש שוקולד לבן יתייצב לפני שציפיתי עם הקפה, ולכן הקפה חדר פנימה בחלק מהמקומות. לא נורא, אבל פחות יפה. אני ממליצה להמתין מעט.
    • לא אוהבים קפה? תשמיטו
    • לא אוהבים שוקולד לבן? תחליפו לשוקולד מריר ( ותוותרו על הקפה)
    • אני אפיתי בתבנית מלבנית וחתכתי לקוביות קטנות. אפשר כמובן לאפות בתבנית עגולה
פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגות גבינה, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על עוגת גבינה בציפוי שוקולד לבן וקפה

  1. רוני הגיב:

    וואו נראה אלוהי, גם לי לא בא להכין אלה לאכול את כל המגש, אבל אולי אכין אותה לששי צהריים, בכל זאת…

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s