לפעמים כל מה שצריך זה קצת שוקולד

אז שבוע שעבר הייתי במסיבה של חברה טובה. היא חגגה יום הולדת, שחרור ונסיעה לחודשיים למרכז אמריקה. אין ספק שאלו שלושה דברים גדולים בפני עצמם, וביחד זה בכלל אירוע נורא חשוב, אז כמובן שהתבקשתי להביא את הקינוח.

לכבוד הנסיעה שהתחילה במקסיקו היא קיבלה עוגיות סומבררו (ועל כך פוסט בהמשך), אבל בשביל לחגוג יום הולדת צריך עוגה, ואין עוגת יום הולדת יותר טובה מעוגת שוקולד.

כל הסיפור נחת עלי קצת בהפתעה, אז מיהרתי לחפש ברשת מתכון לעוגת שוקולד שאני אוכל להכין מהמצרכים שיש לי בבית, אחרי חיטוט מהיר בבלוגים האהובים עלי מצאתי את עוגת השוקולד של עוגיונט, והיא נבחרה כמנצחת. ציפוי מהיר שהכנתי כבר במסיבה עצמה, ומוכן.

עוגת שוקולד רכה עם ציפוי גנאש

מתכון של עוגיונט עם קצת שינויים שלי

תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ

עוגה:

100 מ"ל שמן

100 גרם חמאה מומסת

סוכר וניל

70 גרם קקאו

3 כפות ליקר קפה

3 ביצים

400 מ"ל יוגורט

250 גרם סוכר

מעט מלח

210 גרם קמח לבן

שקית אבקת אפייה

100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

גנאש:

100 גרם שוקולד מריר

100 מ"ל שמנת מתוקה

כף בייליס – ליקר אייריש קרים

איך מכינים את זה:

עוגה:

מחממים תנור ל180 מעלות.

מקציפים במהירות נמוכה סוכר, וניל וביצים. מוסיפים את החמאה והשמן וממשיכים לערבב. מוסיפים את היוגורט, הליקר והמלח עד שהתערובת חלקה. מנפים לתוך הקערה את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שאין גושים. מוסיפים את השוקולד ובוחשים קלות.

מעבירים את התבנית לבלילה, ואופים כ40 דקות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.

מצננים לפני שמצפים.

ציפוי:

ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה בבאן מרי* או במיקרוגל בפולסים קצרים. מערבבים עד לתערובת חלקה ונורא טעימה. מוסיפים את הליקר, טועמים קצת לוודא (אין באמת שום דבר לוודא, זה פשוט ממש טעים) ויוצקים במרכז העוגה. מטים את העוגה על מנת שהציפוי יכסה באופן יחסית שווה את פני העוגה. אני אוהבת שהציפוי נוזל קצת בצדדים באופן לא סימטרי, כמו שאפשר לראות בתמונה. אפשר להשקיע ולצפות במרית את הצדדים, או לצפות את העוגה לפני שמפרידים אותה מהתבנית ואז הציפוי לא יזלוג בכלל.

מגישים וזוללים.

* ממלאים סיר קטן במים רותחים, מניחים מעליו קערה חסינה לאשר ובתוכה השוקולד והשמנת. מבשלים על אש בינונית עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.

עוד קצת חפירות:

  • אפשר להכין את העוגה בלי הציפוי, היא תהיה קצת יותר פשוטה אבל עדיין מאוד טעימה.
  • אפשר להוסיף לבלילה אגוזים במקום או בנוסף לשוקולד, או להחליף את השוקולד המריר בלבן  אם מעדיפים עוגה קצת יותר מתוקה.
  • עדיף להגיש בטמפרטורת החדר, אבל בימים חמים כמו עכשיו, גם יישר מהמקרר זה אחלה.
  • אל תוותרו על הליקר בציפוי או בעוגה, בעיני הוא מוסיף המון.

ועוד הערה קטנה – מצטערת על האיכות של התמונות, הן צולמו במהלך המסיבה, וכולם כבר היו רעבים אז לא יכולתי לצלם כמו שצריך.

בתאבון!

פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגות, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

3 תגובות על לפעמים כל מה שצריך זה קצת שוקולד

  1. סיון הגיב:

    נראה ממש טוב!

  2. פינגבאק: ברוכה הבאה למקסיקו! או – עוגיות סומבררו | אין דבר כזה מתוק מדי

  3. פינגבאק: עוגת שוקולד טבעונית ליום הולדת | אין דבר כזה מתוק מדי

כתיבת תגובה