עצוב אבל טעים

שתי חברות מאוד טובות עוזבות את העבודה, והיום היה היום האחרון שלהן. מלבד העובדה ששתיהן חולקות איתי חדר, הן גם היו חלק בלתי נפרד ממני בשנה האחרונה.

שינויים במקום העבודה תמיד גורמים לי להבין מחדש כמה הכל בחיים ארעי ורגעי, ואיך דברים יכולים להשתנות בקלות. אף אחד מאיתנו לא אוהב לחשוב מה יהיה איתו בהמשך. אמנם מצד אחד יש איזשהו קסם לא מוסבר בעתיד המסתורי שמחכה לנו, אך עם זאת, אף אחד מאיתנו לא אוהב לחיות באי ודאות. החיים מפתיעים אותנו, לפעמים לטובה אך לא תמיד. אני יכולה רק לקוות שבסופו של דבר דברים יסתדרו על הצד החיובי ביותר.

בכל אופן, עדי ביקשה ממני להכין פאי פירות לכבוד היום האחרון שלה, אחרי שהיא ראתה את התמונות של הפאי לעצלנים. נעניתי לבקשה, אך הפעם החלטתי להשקיע ולהכין קרם פטיסייר אמיתי, ולקשט אותו בפירות טריים וטעימים. אין כמו פאי מנחם בשביל סיום מתוק והתחלה חדשה.

Image

פאי דובדבנים ומשמשים

תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24

בצק פריך:

100 גרם חמאה

200 גרם קמח

50 גרם סוכר

כפית וניל

חלמון

כף חלב

קרם פטיסייר:

2 חלמונים

220 מ"ל חלב

וניל

קורט מלח

25 גרם קורנפלור

50 גרם סוכר

125 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

ציפוי פירות:

חמישה משמשים פרוסים דק

30 דובדבנים מגולענים

קצת ריבה מדוללת במים

איך מכינים את זה:

בצק פריך

  1. מעבדים קמח, סוכר, מלח וחמאה עד לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמון והחלב עד שהבצק מתגבש, מקררים חצי שעה בפריזר או שעה-שעתיים במקרר.
  2. משטחים את הבצק על תבנית ואופים אפייה עיוורת 10 דקות, מורידים את נייר האפייה ואופים עד שהבצק מזהיב.
  3. מקררים היטב לפני שממלאים

קרם פטיסייר

  1. מביאים חלב ווניל לרתיחה
  2. בינתיים מערבבים טוב טוב את החלמונים עם הסוכר, המלח והקורנפלור
  3. כאשר החלב רותח מעבירים חלק ממנו לקערת החלמונים וטורפים היטב עד השוואת טמפרטורות. אחר כך מעבירים את החלמונים לתוך הסיר
  4. מבשלים על אש בינונית תוך טריפה נמרצת (באמת, אל תפסיקו לערבב!) עד שקורה הקסם – התערובת הנוזלית מסמיכה והופכת לקרם טעים. ברגע שהקרם מסמיך מורידים מהאש
  5. מכסים בניילון נצמד שמניחים ממש על הקרם על מנת למנוע יצירת קרום ומכניסים למקרר לשעתיים שלוש.

הרכבת הפאי

  1. מוציאים את קרם הפטיסייר מהמקרר, יש לו מרקם קצת מוזר וג'לטיני, אבל ברגע שמערבבים אותו טוב עם מטרפה ידנית הוא חוזר להיות קרם
  2. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים לתוך הקרם (לא חייבים, אבל לטעמי הקרם כבד מדי בלי הקצפת)
  3. ממלאים את הפאי בקרם ומקשטים בפירות, מורחים מעט ריבה

Image

עוד קצת חפירות:

  1. קחו בחשבון שהקרם נמס בחום ולכן אם אתם מתכננים לשנע את הפאי, עדיף לשמור את הפירות ממש לרגע האחרון, ולראיה התמונה למטה, שבה ניתן לראות שהפירות שקעו מעט בתוך הקרם לאחר נסיעה של חצי שעה, זה עדיין היה טעים, אבל קצת פחות יפה
  2. אני השתמשתי בדובדבנים ומשמשים כי אלו הפירות שהיו טובים בעונה, ניתן כמובן להחליף בכל פרי שאוהבים

 Image

ותודה ענקית אחת..

הפוסט הזה מוקדש לעדי ולרוני, תודה על התמיכה המקצועית והאישית, על ארוחות הצהריים והשיחות הטובות, על העידוד וההקשבה, ועל זה שהייתן שם בשבילי. השנה האחרונה הייתה הרבה יותר טובה בזכותכן (:

פוסט זה פורסם בקטגוריה פאי, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על עצוב אבל טעים

  1. רוני הגיב:

    😦 ממש נוגע ללב… היה טעים, מושקע ובעיקר עם המון אהבה! נמשיך להיפגש בחדר כושר, כשננסה לשרוף את הקלוריות…

  2. עדי הגיב:

    רעות השנה הזאת לא הייתה אותו הדבר בלעדייך! תודה רבה על הכל ובעיקר על העוגה המושלמת!

כתיבת תגובה