טורט בירה עם קרם שוקולד ובוטנים מקורמלים

יפה

אז אני יכולה לספר לכם על זה שרק לפני כמה שעות נחתתי בארץ מנסיעת עבודה מוצלחת בנורווגיה (אוסלו וברגן, למקרה שאתם לא עוקבים אחרי חשבון האינסטגרם שלי reutworldofsweets).

ביצים וסוכר

אני יכולה לספר לכם על זה שנורווגיה ממש, אבל ממש יקרה (אפילו יותר משוויץ), אבל בכל זאת חזרתי עם כמות די מכובדת של שוקולד כדי להביא למשפחה שלי – בעצם, למה לדבר אם אפשר פשוט להראות?

שוקולד נורווגי או, שאני פשוט יכולה לספר לכם איך נולד הרעיון של טורט בירה עם קרם שוקולד ובוטנים מקורמלים.

ובירה

אז ככה, לפני איזה חודש או חודשיים, חברה טובה וזמרת מוכשרת סיפרה לי ששבוע אחד, במקום להכין פנקייקים רגילים בשבת בבוקר, הם החליפו את החלב בבירה, ויצא ממש טעים.

וקמח

או כמו שהיא אמרה את זה "פנקייק בירה וקפה עם
בייליס, מה יכול להיות רע? (כנראה לא ציטוט מדויק, היא תסלח לי)

ולתנור

כבר אז, עוד לפני שידעתי מה חומר הגלם החדש במנטקה, הגלגלים במוח שלי התחילו לזוז. בשקט בשקט, בתת מודע, מבלי ששמתי לב בכלל.

שוקולד זה מיד טוב

עד לרגע ההכרזה על חומר הגלם החודשי – בירה!

וגם שמנת

חשבתי וחשבתי, מה אם אני אקח את הבלילה של הפנקייק עם בירה, אבל אאפה אותה במקום לטגן?

מממ

התכנון המקורי שלי היה להפוך אותה לרולדה, אבל אחרי מחשבה רבה (מחשבה=לא הצלחתי לגלגל את הבצק האפוי, הוא התחיל להיקרע וכמעט ובכיתי במטבח על כמה שאני גרועה) החלטתי שעדיף להכין טורט מבולגן.

קרם

מה זה אומר מבולגן – פשוט חותכים חתיכות מהטורט, מניחים בתבנית, מורחים קרם שוקולד ובוטנים מקורמלים, ושמים עוד שכבה. הרעיון בחתיכות כאלו הוא שתוכלו לעצב את הטורט באיזו צורה שתרצו – אני הלכתי על חצי עיגול, אבל אפשר גם בצורה ישרה או מוארכת.

בוטנים

קיצר, אז בסוף העוגה יצאה מעולה. לקחי אותה לארוחת שישי עם חברים, ובערך עשר דקות אחרי שהוצאנו אותה לא נשאר פירור.

מקורמלים

אז לפני שאתם ממהרים למתכון – שווה לכם לבדוק עוד כמה מתכונים בעמוד הבירה של מנטקה, אני די רוצה לאכול את כולם.

שכבה ראשונה

ועוד הערה קטנה – שלבי ההכנה של הטורט נראים מאוד ארוכים וקצת מסובכים, אבל באמת שזה לא ככה. אמנם יש לא מעט שלבים, אבל כל אחד מהם קל בפני עצמו, והתוצאה בהחלט מצדיקה את העבודה.

בלאגן

אז יאללה, למה אתם מחכים?

טורט בירה

טורט בירה עם קרם שוקולד ובוטנים מקורמלים

טורט:

300 מ"ל בירה (אני השתמשתי בגולדסטאר)

200 גרם קמח לבן

10 גרם אבקת אפיה

קורט מלח

2 ביצים

70 גרם סוכר

10 גרם סוכר וניל

קרם שוקולד:

250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

כף גדושה בייליס

בוטנים מקורמלים:

30 גרם בוטנים קצוצים

30 גרם סוכר

איך מכינים את זה

טורט

  1. מקציפים את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל 3-4 דקות (אפשר גם עם מטרפה ידנית).
  2. מוסיפים את המלח והבירה ומערבבים.
  3. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.
  4. אם יש גושים אז מסננים את הבלילה, אבל זה לא חובה – לא ירגישו את הגושים בתוצאה הסופית.
  5. מצננים את הבלילה במקרר כחצי שעה.
  6. משטחים בתבנית – אם אתם מראש רוצים לאפות טורט עגול אפשר לאפות בשלוש תבניות עגולות, או בתבנית אחת ואז לחתוך באמצע. אני אפיתי בשתי תבניות פיירקס, ואז פשוט חתכתי חתיכות לא שוות.
  7. אופים 10-12 דקות (אם חילקתם את הבלילה בין כמה תבניות והטורט דק, ומצננים היטב לפני המילוי. אם אפיתם בתבנית אחת, זמן האפייה יתארך ל30-35 דקות.

קרם שוקולד

  1. שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה של המיקסר.
  2. בסיר על אש בינונית מביאים את השמנת והליקר לרתיחה.
  3. שופכים על השוקולד הקצוץ, ומחכים כדקה. מערבבים עד שכל השוקולד נמס.
  4. מצננים את התערובת (לילה במקרר, שעתיים בפריזר)
  5. מקציפים עד לקבל קרם שוקולד. שומרים בקירור עד השימוש.

בוטנים מקורמלים

  1. מחממים את הסוכר במחבת על אש בינונית עד שהוא הופך לקרמל – צבע כהה.
  2. מוסיפים את הבוטנים, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כמה דקות, עד שכל הבוטנים מצופים.
  3. מעבירים את הבוטנים לתבנית מרופדת בנייר אפייה או נייר אלומיניום ומצננים.
  4. שוברים לחתיכות קטנות כאשר הבוטנים קרים.

מרכיבים את המנה

  1. לוקחים תבנית בגודל הרצוי ומשמנים קלות.
  2. מניחים חתיכה של טורט, עליה מורחים כמות מכובדת מהקרם ומפזרים מעט בוטנים.
  3. לוקחים עוד חתיכה של טורט וחוזרים על התהליך עד שנגמרות כל חתיכות הטורט.
  4. מצפים את הכל בקרם ומפזרים את שאר הבוטנים.
  5. שומרים בקירור עד ההגשה.

טורט

עוד קצת חפירות

  • אפשר כמובן, להחליף את קרם השוקולד בקרם וניל (חצי חבילה של אינסטנט פודינג וניל במקום השוקולד, ופשוט מקציפים הכל ביחד – לא צריך לקרר) במקרה הזה, אני ממליצה להשמיט את הבוטנים.
  • אתם מוזמנים לנסות להכין כרולדה, אבל אל תגידו שלא הזהרתי אתכם. אם אתם מצליחים – בבקשה תשלחו לי תמונות כדי שאני אקנא.
  • יש עוד לפחות פוסט שבועות אחד בימים הקרובים, אז תבואו לבקר
  • חג  שמח!
מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגות, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

5 תגובות על טורט בירה עם קרם שוקולד ובוטנים מקורמלים

  1. טל הגיב:

    אני אוהב את הרעיון לקרוע את הבצק ולעצב את העוגה איך שרוצים. זה רעיון ממש מעניין.

  2. דבר ראשון, אני גם רוצה עבודה שתשלח אותי לכל מיני מקומות על פני הגלובוס בעדיפות בלעדית לאירופה, תר מדוייק מערב אירופה וסקנדינביה.
    דבר שני, התעלית על עצמך, אהבתי את כל הקונספט והשילוב פשוט נשמע נפלא.

  3. reutworldofsweets הגיב:

    טל – תודה רבה, הרעיון נולד מתוך צורך לאלתר, אבל בסוף יצא מגניב 🙂
    פנפן -כמו כל עבודה, גם לזאת יש יתרונות וחסרונות (ראי את הפוסט על הנסיעה לשוויץ), ותודה רבה, אני הייתי מאוד מרוצה מהתוצאה

  4. shirilad הגיב:

    אוי, זה היה טעים…
    מה שכן, לפני כמה ימים ניסינו גם פנקייקים עם בייליס ובירה במקום קפה – יצא מוצלח באותה מידה 🙂
    אם המוצר הבא במנטקה יהיה בייליס, תהיה לך בחירה קשה – הוא משדרג כמעט הכל…

  5. פינגבאק: טארטלטים עם טופי בוטנים וציפוי שוקולד | אין דבר כזה מתוק מדי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s