אז מנטקה.
אחרי שחודש שעבר השתפנתי, והבנתי שפרג ואני לא חברים. לא יכולתי לוותר גם החודש.
ואז זה הגיע – ירקות שורש.
מה אפשר להכין מירקות שורש? מלבד עוגת גזר, שאני לא מחבבת במיוחד?
אז נזכרתי בלחם דלעת חמאת בוטנים ושוקולד, שראיתי מזמן ורציתי להכין, וכבר שמחתי שיש לי תכנית.
אבל אז חברה הזכירה לי שדלעת זה לא ירק שורש (תודה אלה)
ושבכללי, כדאי שאני אגוון קצת את כל ה"חמאת בוטנים שוקולד" שהולך פה בבלוג.
אז נזכרתי בקונספט הלחמניות סלק, אבל לא רציתי להכין סתם לחמניות סלק.
רציתי להכין בריושים.
וזה בא בתזמון טוב, בגלל שמסיבת הרווקות של אחותי היא בעוד יומיים, ואיזה קינוח יכול להתאים יותר מבריושים ורודים?
דובוני גומי אלכוהוליים, אתם צודקים, אבל כאלו כבר הכנתי.
קיצר, אז יש לנו בריושים ורודים, צריך למלא אותם בלבן, כי לבן הולך עם ורוד. שוקולד לבן!
אז הכנתי את הבצק, שלחתי אותו לנוח במקרר.
הייתי קצת בחרדה שהוא לא יתפח או לא יהיה טעים.
מילאתי אותו בממרח חלב ושוקולד לבן, גלגלתי, חתכתי, אפיתי והתפללתי.
ואז טעמתי.
וואו.
זה כל מה שיש לי להגיד.
אפילו הדייר השני, שלא מוכן בכלל להסתכל על סלק, טעם ואמר שזה ממש טעים.
ואתם כבר יודעים כמה קשה לסחוט ממנו מחמאות על מתוקים.
אז תכינו את הבריושים האלו! הם ורודים וטעימים וורודים!
שושני בריוש סלק במילוי שוקולד לבן
בצק:
500 גרם קמח לבן
10 גרם שמרים יבשים
4 כפות סוכר
200 גרם סלק
200 מ"ל שמנת חמוצה
150 גרם חמאה
כפית תמצית וניל
מלית:
200 גרם ממרח חלב
100 גרם שוקולד לבן
סירופ סוכר:
40 גרם סוכר
2 כפות מים
איך מכינים את זה
בצק + מלית
- מבשלים את הסלק עד לריכוך, ואז טוחנים במעבד מזון לקבלת מחית חלקה. מצננים מעט.
- מערבבים את כל החומרים בקערה ולשים כעשר דקות, עד שהבצק גמיש ומעט דביק.
- מכסים את הבצק ומתפיחים לילה במקרר.
- מרדדים מחצית מהבצק למלבן דק.
- מורחים מחצית מממרח החלב.
- מפזרים מעל חצי משבבי השוקולד הלבן.
- מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים לפרוסות.
- חוזרים על התהליך עם שארית הבצק.
- מניחים את השושנים בתבנית מאפינס, ומכסים במגבת נקייה.
- מתפיחים כחצי שעה.
- מחממים תנור ל170 מעלות, ואופים את הבריושים עשרים דקות, עד שהם תפוחים ומעט זהובים.
סירופ סוכר
מבשלים את הסוכר והמים על אש קטנה עד שגרגירי הסוכר נמסים. מצננים מעט.
כשהבריושים מוכנים מברישים אותם בסירופ הסוכר. מגישים בטמפרטורת החדר.
עוד קצת חפירות
- אני השתמשתי בתבנית של מיני מאפינס, ולכן יצאו לי 28 שושנים. ניתן להשתמש בתבנית מאפיס רגילה ואז ייצאו כ-15 שושנים.
- בחרתי בממרח חלב בעיקר בגלל הצבע שלו. אין בעיה להחליף בנוטלה, או בגנאש שוקולד.
- אל תוותרו על סירופ הסוכר, הוא שומר על טריות המאפים.
- המאפים הכי טובים ביומיים שלאחר ההכנה. ניתן להקפיא לאחר האפייה, ולחמם מעט כשרוצים לאכול.
- זה ורוד!!
- וממש טעים!
- בתאבון
טעם הסלק מורגש?
לא במיוחד. הוא מוסיף מתיקות נחמדה, והכי חשוב – צובע את הבריושים בורוד 🙂
כאלה יפים! נראה מעולה 🙂
אדיר ומהמם!
זה מהממוש ממלכתי תמורת בריוש סלק
פינגבאק: עוגיות שמן זית מעולות וצבעוניות | אין דבר כזה מתוק מדי
וואי, חשבתי שאכין ויהיה לי להערב, אבל עכשיו אני רואה שזה התפחה של לילה!! אין מצב להתפחה קצרה יותר מחוץ למקרר?
ושאלה שניה – מורחים את הסירופ כאשר הם חמים, מיד כשיצאו מהתנור?
היי, את יכולה להתפיח שעתיים בטמפרטורת החדר. הבצק לא יתפח המון בזמן הזה, אבל הוא יתפח בזמן האפייה (וזה מה שחשוב)
את הסירופ מורחים מיד על הבריושים כשהם חמים.
תספרי איך יצא! 🙂
טוב, אז בסוף התאפקתי והתפחתי כל הלילה.
יצא ממש ממש טעים!
אני התעצלתי ללכלך תבנית שקעים אז פשוט הנחתי אותם על תבנית עם נייר אפיה, והן קצת נפתחו, ולא יצאו צפופים ושמנמנים וחמודים כמו שלך 🙂 אבל עדיין טעימים!
תודה רבה!
אה, וגם, הם יצאו לי סגולים, ולא ורודים כמו שאצלך… ודווקא דייקתי ושקלתי את הסלק…
ממש שמחה שיצא טעים, הצבע תלוי בסוג של הסלק.
עכשיו אני סקרנית, תשלחי לי תמונה 🙂
http://imgur.com/sZIIalt
http://imgur.com/aAScv6e
צולם בפלאפון… מתנצלת על האיכות הגרועה.
יצא לך מהמם! 🙂
היי,רציתי לדעת אם יש אפשרות לעשות את השושנים מבצק פריך??ולא מבצק שמרים,
תודה רבה
היי אלה,
לדעתי הסלק ייפגע במרקם של הבצק הפריך, ולכן לא הייתי ממליצה.
היי לך!
חייבת להגיד לך שפנטזתי על המתכון הזה הרבה זמן ובסופש סוף סוף הכנתי. לא היה ממרח ילה בסופר אז קניתי ממרח אגוזים ונוגט שהוא יחסית בהיר.
אין הרבה מה לומר חוץ מואו, נכין פעם באה כמות כפולה.
הערה קטנה לגבי הסירופ סוכר, יצא לי סמיך מדי. העדפתי שתי כפות סוכר על ארבע כפות מים..
היי לך!
חייבת להגיד לך שפנטזתי על המתכון הזה הרבה זמן ובסופש סוף סוף הכנתי. לא היה ממרח ילה בסופר אז קניתי ממרח אגוזים ונוגט שהוא יחסית בהיר.
אין הרבה מה לומר חוץ מואו, נכין פעם באה כמות כפולה.
הערה קטנה לגבי הסירופ סוכר, יצא לי סמיך מדי. העדפתי שתי כפות סוכר על ארבע כפות מים..