שושני בריוש סלק במילוי שוקולד לבן

בריושים

אז מנטקה.

אחרי שחודש שעבר השתפנתי, והבנתי שפרג ואני לא חברים. לא יכולתי לוותר גם החודש.

סלק

ואז זה הגיע – ירקות שורש.

מה אפשר להכין מירקות שורש? מלבד עוגת גזר, שאני לא מחבבת במיוחד?

פירה סלק

אז נזכרתי בלחם דלעת חמאת בוטנים ושוקולד, שראיתי מזמן ורציתי להכין, וכבר שמחתי שיש לי תכנית.

כמעט בצק

אבל אז חברה הזכירה לי שדלעת זה לא ירק שורש (תודה אלה)

ושבכללי, כדאי שאני אגוון קצת את כל ה"חמאת בוטנים שוקולד" שהולך פה בבלוג.

בתהליך

אז נזכרתי בקונספט הלחמניות סלק, אבל לא רציתי להכין סתם לחמניות סלק.

רציתי להכין בריושים.

בצק

וזה בא בתזמון טוב, בגלל שמסיבת הרווקות של אחותי היא בעוד יומיים, ואיזה קינוח יכול להתאים יותר מבריושים ורודים?

דובוני גומי אלכוהוליים, אתם צודקים, אבל כאלו כבר הכנתי.

מרודד

קיצר, אז יש לנו בריושים ורודים, צריך למלא אותם בלבן, כי לבן הולך עם ורוד. שוקולד לבן!

ממרח חלב

אז הכנתי את הבצק, שלחתי אותו לנוח במקרר.

הייתי קצת בחרדה שהוא לא יתפח או לא יהיה טעים.

ושוקולד לבן

מילאתי אותו בממרח חלב ושוקולד לבן, גלגלתי, חתכתי, אפיתי והתפללתי.

ואז טעמתי.

רולדה

וואו.

חתוכה

זה כל מה שיש לי להגיד.

לפני אפיה

אפילו הדייר השני, שלא מוכן בכלל להסתכל על סלק, טעם ואמר שזה ממש טעים.

ואתם כבר יודעים כמה קשה לסחוט ממנו מחמאות על מתוקים.

אחרי אפיה

אז תכינו את הבריושים האלו! הם ורודים וטעימים וורודים!

שושני בריוש סלק במילוי שוקולד לבן

 בצק:

500 גרם קמח לבן

10 גרם שמרים יבשים

4 כפות סוכר

200 גרם סלק

200 מ"ל שמנת חמוצה

150 גרם חמאה

כפית תמצית וניל

מלית:

200 גרם ממרח חלב

100 גרם שוקולד לבן

סירופ סוכר:

40 גרם סוכר

2 כפות מים

איך מכינים את זה

בצק + מלית

  1. מבשלים את הסלק עד לריכוך, ואז טוחנים במעבד מזון לקבלת מחית חלקה. מצננים מעט.
  2. מערבבים את כל החומרים בקערה ולשים כעשר דקות, עד שהבצק גמיש ומעט דביק.
  3. מכסים את הבצק ומתפיחים לילה במקרר.
  4. מרדדים מחצית מהבצק למלבן דק.
  5. מורחים מחצית מממרח החלב.
  6. מפזרים מעל חצי משבבי השוקולד הלבן.
  7. מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים לפרוסות.
  8. חוזרים על התהליך עם שארית הבצק.
  9. מניחים את השושנים בתבנית מאפינס, ומכסים במגבת נקייה.
  10. מתפיחים כחצי שעה.
  11. מחממים תנור ל170 מעלות, ואופים את הבריושים עשרים דקות, עד שהם תפוחים ומעט זהובים.

סירופ סוכר

מבשלים את הסוכר והמים על אש קטנה עד שגרגירי הסוכר נמסים. מצננים מעט.

כשהבריושים מוכנים מברישים אותם בסירופ הסוכר. מגישים בטמפרטורת החדר.

בריושים2

עוד קצת חפירות

  • אני השתמשתי בתבנית של מיני מאפינס, ולכן יצאו לי 28 שושנים. ניתן להשתמש בתבנית מאפיס רגילה ואז ייצאו כ-15 שושנים.
  • בחרתי בממרח חלב בעיקר בגלל הצבע שלו. אין בעיה להחליף בנוטלה, או בגנאש שוקולד.
  • אל תוותרו על סירופ הסוכר, הוא שומר על טריות המאפים.
  • המאפים הכי טובים ביומיים שלאחר ההכנה. ניתן להקפיא לאחר האפייה, ולחמם מעט כשרוצים לאכול.
  • זה ורוד!!
  • וממש טעים!
  • בתאבון
פוסט זה פורסם בקטגוריה מאפים ולחמים, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

17 תגובות על שושני בריוש סלק במילוי שוקולד לבן

  1. טל הגיב:

    טעם הסלק מורגש?

  2. zoe הגיב:

    כאלה יפים! נראה מעולה 🙂

  3. sharon הגיב:

    זה מהממוש ממלכתי תמורת בריוש סלק

  4. פינגבאק: עוגיות שמן זית מעולות וצבעוניות | אין דבר כזה מתוק מדי

  5. דידי הגיב:

    וואי, חשבתי שאכין ויהיה לי להערב, אבל עכשיו אני רואה שזה התפחה של לילה!! אין מצב להתפחה קצרה יותר מחוץ למקרר?
    ושאלה שניה – מורחים את הסירופ כאשר הם חמים, מיד כשיצאו מהתנור?

    • reutworldofsweets הגיב:

      היי, את יכולה להתפיח שעתיים בטמפרטורת החדר. הבצק לא יתפח המון בזמן הזה, אבל הוא יתפח בזמן האפייה (וזה מה שחשוב)

      את הסירופ מורחים מיד על הבריושים כשהם חמים.

      תספרי איך יצא! 🙂

      • דידי הגיב:

        טוב, אז בסוף התאפקתי והתפחתי כל הלילה.
        יצא ממש ממש טעים!
        אני התעצלתי ללכלך תבנית שקעים אז פשוט הנחתי אותם על תבנית עם נייר אפיה, והן קצת נפתחו, ולא יצאו צפופים ושמנמנים וחמודים כמו שלך 🙂 אבל עדיין טעימים!
        תודה רבה!

      • דידי הגיב:

        אה, וגם, הם יצאו לי סגולים, ולא ורודים כמו שאצלך… ודווקא דייקתי ושקלתי את הסלק…

      • reutworldofsweets הגיב:

        ממש שמחה שיצא טעים, הצבע תלוי בסוג של הסלק.

        עכשיו אני סקרנית, תשלחי לי תמונה 🙂

  6. דידי הגיב:

    http://imgur.com/sZIIalt
    http://imgur.com/aAScv6e
    צולם בפלאפון… מתנצלת על האיכות הגרועה.

  7. אלה הגיב:

    היי,רציתי לדעת אם יש אפשרות לעשות את השושנים מבצק פריך??ולא מבצק שמרים,
    תודה רבה

  8. ענבל הגיב:

    היי לך!
    חייבת להגיד לך שפנטזתי על המתכון הזה הרבה זמן ובסופש סוף סוף הכנתי. לא היה ממרח ילה בסופר אז קניתי ממרח אגוזים ונוגט שהוא יחסית בהיר.
    אין הרבה מה לומר חוץ מואו, נכין פעם באה כמות כפולה.
    הערה קטנה לגבי הסירופ סוכר, יצא לי סמיך מדי. העדפתי שתי כפות סוכר על ארבע כפות מים..

  9. ענבל הגיב:

    היי לך!
    חייבת להגיד לך שפנטזתי על המתכון הזה הרבה זמן ובסופש סוף סוף הכנתי. לא היה ממרח ילה בסופר אז קניתי ממרח אגוזים ונוגט שהוא יחסית בהיר.
    אין הרבה מה לומר חוץ מואו, נכין פעם באה כמות כפולה.
    הערה קטנה לגבי הסירופ סוכר, יצא לי סמיך מדי. העדפתי שתי כפות סוכר על ארבע כפות מים..

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s